Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Véget ért a tavaszi kátyúzás

Huszár Hajnal | 2024.06.08.

A kivitelező csütörtökön befejezte a megrendelésben szereplő utcák útjavítási munkáit – közölte Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető. Ezzel a tavaszi kátyúzási munkák lezárultak.

Az aszfaltkeverők áprilisi nyitása után kezdték meg a szakemberek a munkát, elsőként a Bocsor utca hibáit tüntették el, hiszen ott az ipari park miatt jelentős a forgalom, az útpálya pedig megsínylette a nagy terhelést. Ezt követően a város bevezető útjain tüntették el a kátyúkat, majd további utcák következtek. Az első felmérések 500 négyzetméternyi úthiba kijavítását célozták meg, de az utak állapotának folyamatos ellenőrzése során bővült a javítandó felület nagysága.

A szakemberek egyes úthibákat marással és újraaszfaltozással tüntettek el, ahol szükséges volt, ott körbevágták a sérült felületet és azt aszfaltozták újra, míg másutt a flekk technikával szüntették meg a kátyúkat.
-Összesen 45 utcában dolgoztak a kivitelezők és 1100 négyzetméternyi úthibát javítottak ki – mondta el összegzésként dr. Áldozó Tamás polgármester. A városvezető emlékeztetett, a melegaszfaltos kátyúzás mellett más technológiával is javítottak a városi utak minőségén. A hegyekben 4 utat és a Tamás utcát bitumenemulziós, bazaltzúzalékos módszerrel újították meg, az új technológia alkalmazásától hosszú távú eredményt várnak.
-Az első megrendelésünk közel 50 millió forint értékű munkáról szólt, a következő képviselő-testületi ülésen újabb hasonló nagyságrendű munkáról fogunk dönteni – hangsúlyozta.

 A nem szilárd útburkolatú utak javítását gréderezéssel és hengerezéssel is végezték, ez a munka még nem ért véget, a kivitelező folyamatosan dolgozik a murvás utakon és egy-egy szakaszra többször is visszatér, ha szükséges.

Dr. Áldozó Tamás kiemelte, a tavaszi megrendelések teljesítésével a munka nem ér véget, folyamatos útjavításra készülnek, ehhez a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. egy olyan berendezést vásárol, ami a kisebb kátyúk eltüntetésére alkalmas. A külső vállalkozók bevonásával zajló útjavítások pedig ősszel folytatódnak, éppúgy, mint a korábbi években.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: