Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Véget értek a tekebajnokságok

Haraszti Gábor | 2024.05.13.

Mind a szuperligában, mind pedig az NB II-ben befejezte az idei évre a küzdelmeket a Pápai Vasas TK. A pápaiak sok problémával küzdöttek az idény során, munkahelyi elfoglaltságok, betegségek, sérülések nehezítették a felkészülést, így mindkét csapat a sereghajtó pozíciójában zárta a szezont.

A legmagasabb osztályban a pápaiak újoncként a biztos bennmaradást tűzték ki célul, ehhez képest bár egy-egy mérkőzésen voltak biztató jelek, végül tavasszal nem sikerült végrehajtani a bravúrt és megőrizni a tagságot. Az NB II-es alakulat számára ennél több sikert tartogatott az év, de az őszi utolsó helyről nem tudtak előrelépni.

– Természetesen a célunk a bennmaradás kiharcolása volt, de be kell látni, túl nagy falat volt számunkra a szuperliga – értékelt Nagy Lajos játékos-edző. – Tanulóévnek mindenképp jó volt az idei, a játékosok felmérhették, hogy mi az a szint, amire képesek. El kell ismerni, a keret többsége nem szuperliga-szintű játékos, ehhez jött még a mentális fáradtság, a kudarcokat nehezen viseltük. Az NB II-es csapat munkahelyi elfoglaltság miatt sokszor nehezen, tartalékosan állt ki, de mindenki becsülettel edzett, így annak érdekében, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, szükség volt a második csapatra is.

Nagy Lajos a jövővel kapcsolatban elmondta, a tervek szerint a következő kiírásban az NB I mellett az NB II-ben is elindulnak.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: