Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vélemények a választás eredményéről – Marton Sándor és Molnár István

Huszár Hajnal | 2024.06.10.

Négy polgármesterjelölt mérette meg magát a vasárnapi önkormányzati választáson. A rendszerváltás óta először nem fideszes polgármestert választottak a pápaiak, dr. Áldozó Tamás ezúttal alulmaradt Grőber Attilával szemben. A választási eredmények nyilvánosságra hozását követően kérdeztük a jelölteket.

Marton Sándor, másodszor indult a polgármesteri székért. 2019-ben független jelöltként, most pedig a Mi Hazánk Mozgalom színeiben. A polgármesterjelölt az öt évvel ezelőtti eredményét felülmúlta, a szavazatok 6,61 százalékát kapta, a négy jelölt közül a harmadik helyen végzett. A végleges eredmények még nem voltak meg, amikor megkerestük őt a választások értékelésére. Marton Sándor képviselőjelölt társaival együtt figyelte a befutó adatokat.

-Megleptek az eredmények – válaszolta kérdésünkre, majd megköszönte mindazok szavazatát, akik kiálltak mellettük és a Mi Hazánk Mozgalom jelöltjeire voksoltak. Arról, hogy milyennek találja az októberben felálló testületet úgy fogalmazott, nagyon kiegyenlített lesz és ez érdekes helyzetet teremt. A kompenzációs listáról a testületbe jutó polgármesterjelölt arról is szólt, hogy mit fog képviselni az önkormányzatban.
-A Mi Hazánk Mozgalom helyi értékeken alapuló nézeteit fogom képviselni – közölte.

Marton Sándor a saját szereplésével kapcsolatban azt mondta, elégedettek az eredménnyel, de van egy-két körzet, ahol több szavazatot vártak.
-Összességében hoztuk azt, amit elképzeltünk. Az én eredményeim is jobbak lettek az öt évvel ezelőttinél, ennyit számít, hogy nem függetlenként, hanem egy támogató párttal indultam.

Molnár István független jelölt első alkalommal indult a választásokon, a választásra jogosultak 4,17 százalékának bizalmát nyerte el, 561-en szavaztak rá, így a negyedik helyen végzett a polgármester választáson. Őt is az eredmények véleményezésére kértük. 

-Kicsit meglepett, hogy mekkora többséggel győzött az ellenzéki oldal. Úgy gondolom, hogy az új testület felállásával egy felettébb érdekes helyzet fog kialakulni. Remélem az új polgármesternek sikerül összefogni az új csapatot.
Saját szerpelésével kapcsolatban elmondta, a kampányának megfelelően hozta azt a minimumot, amit kitűzött maga elé célként. Molnár István is köszönetet mondott a rá szavazóknak a bizalomért.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: