Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Veretlenül vezeti az NB II-t a PELC

Haraszti Gábor | 2023.11.07.

100 százalékos teljesítménnyel, nyolcból nyolc győzelemmel áll az NB II-es női labdarúgó-bajnokság élén a Pápai Egyesített Labdarúgó Club csapata. Tóth Ferenc tanítványai legutóbb a Zalaegerszeget idegenben győzték le.

A 12 csapatos mezőnyben olyan nagymúltú klubok csapatai szerepelnek, mint például a Vasas, a Pécs vagy épp a Zalaegerszeg. A pápaiak nyolc bajnokin 24 begyűjtött pont mellett ezidáig mindössze egy gólt kaptak, a siker egyik kulcsa tehát a stabil védelem. Tóth Ferenc edző az eddig lejátszott szezonnal kapcsolatban azt mondta, a lány szakágban dolgozó edzőkollégáival számított arra, hogy be fog érni a sokéves munka gyümölcse, ám messze még az út vége.

– Kellemes meglepetés a lányok szereplése, akik hosszú évek kitartó munkájának köszönhetően jutottak el erre a szintre – nyilatkozta Tóth Ferenc. – Úgy érzem, jó a csapategység, összeért a társaság, az U19-esek közül többen bemutatkoztak a felnőttek között, sőt a tavalyi U16-osok is hétről-hétre segíteni tudnak nekünk. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra, de helyén kell kezelni ezt a sikert, hiszen azt elmondhatom, hogy ősszel minden labda a kapufáról befelé pattant, tehát a szerencsével sem állunk hadilábon, ugyanakkor keményen meg is dolgozunk a győzelmekért. A bajnokság mellett a Magyar Kupában is jól szerepeltünk, a harmadik körben búcsúztunk, mindent összevetve tíz győzelem, egy vereség az eddigi mérlegünk. Minden csapategységet dicséret illet, a támadósor, a középpálya, a védelem is jól teszi a dolgát, amihez jó kapusteljesítmény is társul.

A PELC edzője arra a kérdésre, hogy vajon ők-e a bajnoki cím esélyesei azt mondta, korai lenne még erről beszélni, mindig a következő mérkőzés a legfontosabb. A PELC november 25-én 12 órától az egyik legfőbb rivális Pécset látja vendégül.

(Fotók: pelc.hu)


 • Friss hírünk
  ZENE

  Idén 10 éves a Halott Pénz

  Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: