Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vers a tűz pasájáról

Horváth Andrea | 2024.06.03.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdetett iskolások részére. A pályázat célja az volt, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, vagy a tűzoltó hagyományokat. A pályázaton az iskolások két téma közül választhatnak: „A füstérzékelő életet menthet” valamint a magyar–török kulturális évadhoz kapcsolódóan „Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága”

Veilandics Korina, Tarczy Lajos Általános Iskola, jelenleg 8. E osztályos tanulója már 3 évvel ezelőtt is indult a versenyen, akkor megyei 1. és országos 3. helyen végzett könnyed hangvételű versével az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatán. Verse akkor arról szólt, hogy a lányok olyannak képzelik el a jövendőbelijüket mint egy bátor tűzoltó. Most  Gróf Széchenyi Ödön élete és munkássága kategóriában indult, amit a magyar-török kulturális évadhoz kapcsolódóan hirdettek meg. Verse kapcsán Széchenyi Ödön életéről az interneten tájékozódott és ezt próbálta egyszerűen megfogalmazni a közönség számára rímekbe faragva, képekkel illusztrálva, hogy mindenki ilyen formán is megismerkedhessen a Széchenyi Ödönnel, akit a tűz pasájának is neveztek és ez lett így versének a címe is, amivel a második helyen végzett.

A megyei díjátadót a Veszprém, Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartották, ahol elmondták, hogy az idei évben több mint 500 pályázat érkezett. Az ajándékcsomagok és oklevelek átadása után pedig a díjazottakat és hozzátartozóikat megismertették a tűzoltó munkával és körbe nézhettek a tűzoltó szertárban is, megtapasztalva, milyen körülmények között indulnak a lánglovagok bevetésre. 

 

Fotó: Veilandics Korina

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: