Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Vers mindenkinek

Horváth Andrea | 2024.04.05.

Április 11. a magyar költészet napja, melyre a Jókai Mór Városi Könyvtár mindig érdekes programmal készül.. Így lesz ez idén is, április 11-én több helyütt is versekkel találkoznak majd az itt élők, a belvárosban és az üzemekben is.

Polovitzerné Antal Mónika elmondta, hogy a cél az, hogy minél több emberhez jussanak el a magyar költők versei. Ehhez kapcsolódóan folytatják a néhány éve útnak indított népszerű kezdeményezést, a „Vigyél haza egy verset!” dobozokkal negyven helyen találkozhatnak a pápaiak, például az üzemekben, de ezúttal a belvárosi üzletek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Így a vevők a megvásárolt termék mellé egy verset is kapnak ajándékba, valamint a kirakatokba is kerül néhány vers. Összesen 2100 ajándékkölteményt kötnek át szalaggal jövő csütörtökig a könyvtár munkatársai.

A jeles napot a Rádió Pápában egy hétig ünnepeljük, naponta három, pápai diákok kedvenc idézete hangzik el, a tanulók tolmácsolásában. A városi televízió műsorában szintén fiatalok mondják majd el kedvelt költeményüket.

Szintén április 11. programjaihoz tartozik, hogy 18 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban a Szó és Kép Színpad előadásában láthatják az érdeklődők az Úristen! Minek nevezzelek? című stand up poetry-estet. Az előadás ingyenes.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: