Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Veszélyessé válhat az erős szél – figyelmeztetést adtak ki

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.27.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú, narancs riasztást adott ki Veszprém vármegye területére az erős szél és nagymennyiségű eső veszélye miatt.

A közleményben olvasható, hogy hétfőn napközben egyre nagyobb területen feltámad az északnyugati szél, a déli óráktól a Dunántúlon, a főváros térségében és a Duna-Tisza közén, majd estétől már északkeleten is viharos, általában 70-90 km/h, de időnként akár 90 km/h-t meghaladó, egy-egy helyen akár a 100 km/h-t is elérő erősen viharos széllökésekre kell számítani.

Emellett egy felettünk hullámot vető hidegfront csapadékzónája érte el az országot, melyből hétfő estig jelentős mennyiségű eső várható. A Dunántúlon a csapadék zöme hétfő délelőttig leesik, míg a Dunától keletre hétfő délutánig, a Tiszántúlon késő estig csapadékos maradhat az idő. A csapadékösszegek területi átlagban várhatóan sokfelé meghaladhatják az országban a 20, főként a Dunántúl déli és középső részén a 30, 40 mm-t is. Az északnyugati határvidéken ugyanakkor lényegesen kevesebb eső valószínű, arrafelé 5 mm alatt maradhat a lehullott csapadékmennyiség.

Fotó: Pixabay (illusztráció)


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.06.07.

  Események ezen a napon a következő évekből: 1999, 2002, 2007, 2013

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: