Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Vetélkedő a reformáció jegyében

Horváth Andrea | 2023.10.27.

A reformáció emléknapján, október 31-én arra emlékeznek, hogy Luther Márton német Ágoston-rendi szerzetes 1517-ben ezen a napon szögezte ki téziseit a wittenbergi vártemplom kapujára. A Luther vezette új irányzat lett az evangélikus, míg a Kálvin János genfi reformátor vezette irányzat a református vallás alapja. A Pápai Református Kollégium Gimnáziumában Vadász Márta vezető vallástanár vetélkedőt szervezett a diákoknak a jeles nap kapcsán.

A feladat két részből állt. Az első részben a diákoknak utána kellett nézniük a pápai reformációi emlékműnek és a wittenbergi helyszínnek is, hisz voltak erre vonatkozó kérdések.

 

 

A másik részben az iskolában elrejtett 95 papírra vetett idézetet kellett megtalálni. A bibliai idézeteket, reformációhoz kapcsolódó gondolatokat hamar összegyűjtötték a diákok, s annak is utána kellett nézni, kitől származik a gondolat, vagy épp hol található a Bibliában az adott ige. A cédulák felkerültek egy paravánra, mely a díszterem előtt kapott helyet.

 

A versenyt a 11.M nyerte, jutalmuk egy finom torta volt. A második helyen a 12.A végzett, a harmadik helyen pedig a 11.A.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: