Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Vigyünk haza egy verset!

Horváth Andrea | 2024.04.11.

Április 11. a magyar költészet napja, melyre a Jókai Mór Városi Könyvtár mindig érdekes programmal készül. Idén azt tűzték ki célul, hogy minél többekhez eljuttassák magyar költők verseit.

Ehhez kapcsolódóan folytatják a néhány éve útnak indított népszerű kezdeményezést, a „Vigyél haza egy verset!” dobozokkal negyven helyen találkozhatnak a pápaiak, például az üzemekben, de ezúttal a belvárosi üzletek is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Így a vevők a megvásárolt termék mellé egy verset is kapnak ajándékba, valamint a kirakatokba is kerül néhány vers.

 Mógor Zoltán üzletvezető elmondta, hogy nagyon jó ötletnek tartja a könyvtár kezdeményezését, melyhez nagyon szívesen csatlakoztak, hisz a versek segítenek megfogalmazni érzéseinket, gondolatainkat. Hozzátette, hogy három gyermeke van, akikkel rendszeresen járnak könyvtárba is, szeretnek olvasni.

Korom Anita üzlettulajdonos is örömmel fogadta a városi könyvtár felkérését, így a vásárlók nála is kapnak ajándékba egy költeményt, sőt, az üzlet ajtajára is kikerült egy vers.

Szintén április 11. programjaihoz tartozik, hogy 18 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban a Szó és Kép Színpad előadásában láthatják az érdeklődők az Úristen! Minek nevezzelek? című stand up poetry-estet. Az előadás ingyenes. 
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: