Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Villanyszerelőből nem lesz hiány, rengetegen vizsgáznak ebből a tárgyból

dbgroup | 2024.05.16.

Idén várhatóan több mint 40 ezer diák vizsgázik szakmai ismeretekből, a legnépszerűbb szakma a vizsgázók körében idén is a villanyszerelés.

A szakképzésben az érettségivel párhuzamosan elkezdődtek a szakmai vizsgák is – tették hozzá, azzal együtt, hogy a szakképző intézményekben idén mintegy 40 ezer diák vizsgázik szakmai ismeretekből május 14. és 31. között.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye szerint rendben zajlanak az érettségi vizsgák a technikumokban, ahol ugyanazokból a közismereti tantárgyakból (matematika, magyar, történelem), ugyanazon a szinten adnak számot a diákok a középfokon megszerzett ismereteikről, mint a gimnáziumokban.

A legnépszerűbb szakma az idei vizsgán a villanyszerelés, amelyből 2964-en tesznek vizsgát, míg a kereskedelmi értékesítő szakmából 2367-en adnak számot tudásukról.

A harmadik helyen a szakács szakma áll a vizsgázók körében 2125 vizsgázóval, emellett változatlanul magas a cukrász, a hegesztő vagy a pénzügyi-számviteli ügyintézői szakmából vizsgázók száma.

Forrás: MTI
Fotó: Storyblocks

    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: