Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Virágözönre készülnek

Huszár Hajnal | 2024.02.09.

Többezer rózsa díszíti évről évre a város közterületeit, talajtakaró rózsák és angol rózsák változatos fajtáit ültették az ágyásokba a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. kertészei az elmúlt években. A héten megkezdődtek a metszési munkák, melyek megalapozzák, hogy idén is virágpompába öltözzenek az utcák, terek.

A rózsák metszését a kiskertekben jellemzően márciusban kell elvégezni, a VFT azonban már februárban megkezdi ezt a munkát, hiszen nagyon sok a metszésre váró növény, az időjárás pedig olyan enyhe, hogy már most elvégezhető a növények gondozása.

-A rózsák metszésének elsődleges célja a növény fiatalítása, vitalitásának megőrzése. Ilyenkor 2-3 szemre vágjuk vissza a rózsa ágait és eltávolítjuk az idős, fás részeket – magyarázta Németh Kornél, a VFT parkgondozási csoportjának vezetője. A kertészmérnök hangsúlyozta, a növény metszéssel történő fiatalítása biztosítja a talajtakaróknál az évi többszöri virágzást. Ez pedig azt eredményezi, hogy az ágyásokba ültetett örökzöldek, évelők mellett szinte folyamatos virágpompát biztosítanak a város közterületein.

A rózsák metszését a hét elején a Fő téren kezdték meg a szakemberek, azóta a Tókert utcában és a Gróf úton is elvégezték a kora tavaszi munkát, a következő napokban pedig folytatják a növények fiatalítását.     

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Pápa TV híradó

  Híradó 2024.06.21.

  A legfontosabb hírek a városból.

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: