Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vissza az iskolapadba

Babos Petra | 2024.01.08.

Akárcsak tavaly, idén is az év második hetében indult az iskola, ettől kivételek a szakképző intézmények, ott ugyanis a múlt héten, vagyis január 2-án kezdődött a tanítás. A 2023-24-es tanévben a téli szünet december 22-től január 7-ig tartott az általános iskoláknak és a gimnáziumoknak, így a diákok a mai napon ültek vissza az iskolapadba.
-A téli szünetben vis maior helyzet nem volt.  A szélsőseges időjárás sem okozott problémát az iskolákban.  A tanításmentes időszakban a fűtések mindenütt takarékos üzemmódra voltak állítva, a múlt héten pénteken már ismét melegek voltak a radiátorok, ugyanis a karbantartók visszakapcsolták a fűtést az iskolákban. A téli szünetben számos intézményünkben végeztünk felújításokat, több tízmillió forint értékben. Tízenhárom tanterem parkettafelújítását végeztük el három intézményben, a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 42 méter hosszú hátsó kerítésének új építése, valamint a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben lépcsőfokok javítása valósult meg. Ugyanezen intézmény első emeleti 16 fa nyílászáróinak cseréjét végeztük el.  A két iskolában tűzvédelmi- és a vagyonvédelmi rendszer teljeskörű cseréje valósult meg. Továbbá 1305 db LED panel került beszerzésre, melynek célja, hogy a világításkorszerűsítéssel az intézmények villamosenergia felhasználása csökkenjen, valamint tanulóink és pedagógusaink részére nagyobb fényerő mellett, jobb feltételeket biztosítsunk az oktatáshoz.
 A 2023/2024-es tanítási év első féléve 2024. január 19-ig tart. Az iskolák 2024. január 26-ig értesítik a tanulókat, kiskorú tanuló esetén a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről. 
Benyújthatók az Oktatási Hivatal informatikai felületén a tankötelezettség kezdő időpontjának halasztásáról vagy korábbi megkezdéséről szóló kérelmek.
A dokumentumokat legkésőbb 2024. január 18-a éjfélig lehet beadni – tájékoztatta a Pápai Médiacentrumot Egyházi Andrea, tankerületi igazgató. 
 
A központi írásbeli felvételi vizsgák időpontja az érintett 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban, a kilencedik évfolyamra és az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezők számára az érintett intézményekben: 2024. január 20-án, szombaton 10 órakor lesz. 
A tavaszi szünetre még várni kell, március 28-tól április 7-ig tart majd. A tavaszi szünet utáni első tanítási nap április 8-án, hétfőn lesz.
A 2023-24-es tanév utolsó tanítási napja a közoktatásban tanulók számára pedig június 21-én, pénteken lesz, míg a szakképző intézményekben június 14-én zárul a tanév.
    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: