Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Visszatérő probléma: balesetveszélyt okoznak a túlnőtt növények

Huszár Hajnal | 2024.06.05.

A hegyekben élők együttműködését kéri a Közszolg Kft., a telkekről kinyúló fák, bokrok ágai ugyanis megnehezítik a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás elvégzését és súlyos balesetveszélyt okoznak.
 Bordás Ferenc, a cég ügyvezetője felidézte, minden nyáron sok gondot okoz, hogy a tavasszal fejlődésnek induló növények nyárra már kinyújtják ágaikat az amúgy is szűk utakra és akadályozzák a hulladékgyűjtési és szállítási munkát. Bár még csak június elejét írjuk, de több ingatlan mellett már szinte nem tud elhaladni a járművük.


-A hegyekben lévő telkekről az utakra belógó ágak munkatársaink testi épségét veszélyeztetik. Eső után a levelekről lehulló víztől dolgozóink eláznak, az erősebb ágak pedig le is sodorhatják őket a jármű végén található fellépőről – figyelmeztetett.

A túlnőtt növények a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik, hiszen a visszapillantó tükrök használhatatlanná válnak, ha a kilátást eltakarja a lomb, így a járművezetőnek sokszor vakon kell tolatnia a szűk területen, de olyan is előfordult, hogy egy erősebb ág letörte a tükröt.
-A vastagabb ágak rongálják a járművet, horpadásokat okoznak, letépik a kamerákat, jelzőfényeket és akár a tükröt is. Emiatt többször kellett már az idén is szervizbe vinnünk a járműveinket, ez pedig kiesést okoz a munkában, hiszen a hegyekben az utak mérete miatt speciális méretű gépjárművel tudunk csak dolgozni – közölte az ügyvezető. 

Az Öreghegyben és a Kishegyben több olyan ingatlan is található, melyről már most kinyúlnak az ágak az útra, Bordás Ferenc azt kérte a tulajdonosoktól, ingatlanhasználóktól, hogy vágják vissza ezeket és tegyék szabaddá a közlekedést.

Ez egyébként kötelessége is az ingatlantulajdonosnak, hiszen központi jogszabály rögzíti, hogy a telkekről a növények nem nyúlhatnak ki az útra, karbantartásuk és visszametszésük pedig az ingatlanhasználó feladata.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: