Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vízcseppgyűjtés és kincses tárlat a Nátuskerti óvodában

Pintér-Papp Eszter | 2024.03.24.

A Pápai Városi Óvodák Nátuskerti Tagóvodájában hosszú évek hagyománya, hogy megemlékeznek a környezetvédelem jeles napjairól. Az óvodai élet középpontjában az elmúlt héten a víz világnapja állt. A jeles nap kapcsán szervezett programok, a megvalósult tevékenységek mind azt a célt szolgálták, hogy tudatosítsák a gyermekekben, hogy a tiszta víz kincs, melyre vigyázni kell.

  

A víz világnapja alkalmából megrendezett tematikus héten a gyerekek körében vízcseppgyűjtő játékot hirdettek. A kis ovisok a vizekkel kapcsolatos dolgokat vihettek az óvodába, melyekért vízcseppeket kaptak cserébe. A családok vízzel kapcsolatos alkotásai 5 vízcseppet értek. A gyerekek lelkesen gyűjtögettek, nagyon sok vízzel kapcsolatos könyv, játék, kreatív alkotás érkezett a felhívásra, de volt olyan szülő is, aki egy akváriummal lepte meg gyermeke óvodai csoportját.

Geszti Dóra, a tagóvoda vezetője a Médiacentrumnak elmondta, nagyon örültek annak, hogy a családok aktívan bekapcsolódtak a játékba. Nagyon szép és rendkívül kreatív alkotások születtek, melyek nagy sikert arattak a gyermekek körében.

A hét során a gyerekek citrommal, uborkával, mentával és citromfűvel ízesített, frissítő vizeket is kóstoltak, vizekkel kapcsolatos játékokat játszottak és részt vettek a Pápai Vízmű rajzpályázatán is. A felhívásra érkezett kreatív alkotásokból kincses tárlatot rendeztek be az óvoda folyosóján. A hét végén a szorgos gyűjtögetésért kapott vízcseppeket oklevélre és apró ajándékokra válthatták a Nátuskerti ovisok.

                

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: