Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Vizsgáztak a táncosok

Horváth Andrea | 2024.05.22.

Jól sikerült a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma táncosainak év végi vizsgája. A néptáncos tagozat összes diákja színpadra lépett, az alsóbb éveseknek is fontos volt a bemutató, hisz érdemjegyeket kaptak az előadásukra, de igazán a 13. évfolyamnak számított, hiszen számukra ez a szakmai vizsga része volt.

Ferenczi Alpár igazgató köszöntötte a vizsgázókat és a szép számú közönséget, valamint a vizsgabizottságot, akik értékelték a végzősök, Zavada Bianka és Szalóki Bianka teljesítményét. A keddi napuk kemény volt, reggel kezdtek tantermi vizsgával, ebben a gyakorlati részben az elmúlt öt anyagából adtak számot tudásukról, utána következett a szóbeli, délután pedig a JMK-ban léptek színpadra.

Dunántúli, tiszai és erdélyi táncokból is kerültek részek a koreográfiába. Itt mindenre figyelni kellett, a viselet, a smink a kiegészítk is tökéletesek voltak, de tudni kellett, hogy miként mozogjanak a szabad táncban, karban és szólóban is ismerniük kellett természetesen a koreográfiát.

A két végzős lány nagyon jól szerepelt a vizsgán. Lévai Péter, Lévai Anita és Jakab András voltak a zsűri tagjai, ők értékelték Zavada Bianka és Szalók Bianka teljesítményét. Az alsóbb évesek fellépését tanáraik, Nagy Borbála, Turós-Máté Kinga, Antal Áron és Kondics Gergely figyelték és osztályozták.


 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: