Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Volt zsákjukban minden jó – Rekordot döntöttek a Motoros Mikulások

Pintér-Papp Eszter | 2023.12.10.

Fedur Roland és motoros barátai négy évvel ezelőtt ültek először motorra Mikulás ruhában, néhány édességcsomaggal "puttonyukban", hogy örömet szerezzenek a gyerekeknek, akikkel útjuk során találkoznak. A maroknyi kis csapat akkor talán még nem gondolta, hogy a pápai és környékbeli gyermekek, családok körében egyre népszerűbb hagyományt teremtenek akciójukkal. 

A Motoros Mikulásokat ugyanis azóta minden évben nagyon várják városszerte. Amerre csak járnak, mosolyt csalnak mindenki arcára, ráadásul az idei évben rekordot döntöttek, ugyanis nagylelkű adományozóknak, akciójuk támogatóinak köszönhetően 674 ajándékcsomaggal indulhattak útnak ma délelőtt.

 

Fedur Roland a Médiacentrumnak elmondta, nagyon sokan támogatták az akciójukat, többségében magánszemélyek felajánlásaiból gyűjtötték össze azt a rengeteg édességet, amiből a csomagokat összeállították. Ma ellátogattak olyan családokhoz, akiknek a címét a családsegítő szolgálattól kapták meg, de voltak az anyaotthonban, a Huszár lakótelepen, a volt Kilián lakótelepen, az Igalon, a Vajda Péter lakótelepen és meglátogatták a tűzoltókat, a mentőszolgálat munkatársait és a rendőrséget is.

A Motoros Mikulások mai ajándékosztó túrája a Fő téren ért véget, ahol sok kisgyermek várt rájuk. Itt nem csak a gyermekek arcán láthattuk az izgatott mosolyt. A Motoros Mikulásokról, krampuszokról és manókról lekerülek a sisakok, s mindenkinek az arcán láthattuk a mai nap csodás találkozásai, a sok élmény, ölelés és integetés okozta örömet, mely egészen biztosan kitart jópár hónapig, hogy aztán egy év múlva újult erővel állhassanak neki a szervezésnek és december 6. táján újra útnak induljanak. 

  

 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: