Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Vörös kód – Vannak szabad férőhelyek a pápai hajléktalanszállón

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.09.

A meteorológiai előrejelzések alapján az elkövetkező napokban az éjszakai hőmérséklet Magyarország egész területén elérheti a -10 Celsius-fokot. Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár ezért a fagyveszélynek kitett állampolgárok életének védelme érdekében január 8., hétfő 20:00 óra és január 13., szombat 08:00 óra között az ország egész területére kiadta a „vörös kód” figyelmeztetést.

Az érvényben lévő protokoll szerint ez alatt az időszak alatt a bentlakást nyújtó szociális intézmények fogadják azokat az utcán élő személyeket, akiknek az ellátása hajléktalanokat ellátó intézményekben nem megoldható.

Szalainé Tihanyi Andrea, Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye vezetője a Médiacentrumnak elmondta, a hajléktalanszállón jelenleg három szabad férőhelyük van, így a vörös kód idején jelentkező ellátottaknak ott biztosított az elhelyezése. Hétfőn, még a riasztás kiadását megelőzően, de a nagy hideg miatt jelentkezett az intézményben egy hajléktalan férfi, akit azonnal elhelyeztek a szállón. Az elmúlt évek tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy Pápán a vörös kód idején nem jellemző, hogy tömegesen jelentkeznének elhelyezést kérve a fagyveszélynek kitett emberek. Általában egy-két személy jelentkezik ilyenkor az intézményben, akik a vörös kód feloldása után további ellátást nem igényelnek, távoznak az intézményből.  

  

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: