Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

XXI. századi feltételek a család- és gyermekvédelmi munkához Mihályházán

Varga András | 2024.03.22.

Közel 200 millió forintos beruházásban egy közösségi szolgáltató központ épül Mihályházán. A Közjóléti Alapítvány a Vidéki Családokért, vagy ahogyan sokan ismerik őket, a KAVICS alapítvány 2017-ben alakult Mihályházán. 2018-ban hozta létre az Alapítvány a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatot, melyhez egyre több település csatlakozott az elmúlt években. Jelenleg 27 kistelepülés, több mint 18 ezer lakosának nyújt komplex szociális és gyermekjóléti szolgáltatást a pápai és zirci járás területén.  Mészáros Géza Mihályháza polgármestere, az Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, ő pontosan látja, hogy milyen kemény munkát végeznek a szakemberek, mennyi segítséget adnak a hozzájuk fordulóknak. Mészáros Géza arról beszélt, hogy olyanokkal szeret együttműködni, akik a problémák megoldásán dolgoznak.

Győrfy Viktória intézményvezető elmondta, hogy nincs könnyű dolguk, de az egyre növekvő szakmai csapattal ellátják munkájukat. A szolgálat szakembereinek közreműködésével alakították ki a leendő épület terveit. Megtervezték a szakmai munka feltételeit. Alapítványunk életében ez hatalmas mérföldkő, és bizton állíthatom, hogy ez a beruházás nagyon jó helyre kerül – mondta Győrfy Viktória. Azzal, hogy eljutottunk az alapkőletételhez, üzenetet is hagyhatunk a jövőnek. Emellett azonban a jelennek is, hiszen jelenlegi kollégáink és az általuk gondozott személyek, családok mielőbb élvezhetik a korszerű építmény és a szolgáltatás nyújtotta előnyöket.  

Dr. Kovács Zoltán a térség országgyűlési képviselője kiemelte Polgárdy Imre munkáját a TOP programban, amit a megyei közgyűlés gondoz. A szolgálat munkatársai nehéz feladatot vállaltak, sok türelem és empátia kell hozzá, de minden apró kis sikerélmény nagy lökést ad a szakembereknek, hogy érdemes ezt csinálni – fogalmazott Kovács Zoltán.

A programot a Gyermek Jézus Katolikus Óvoda kis óvodásainak műsora  színesítette. Végül az épület alapkövét Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Polgárdy Imre a Veszprém Vármegyei közgyűlés elnöke, Mészáros Géza elnök és Győrfy Viktória intézményvezető helyezte el.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: