Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Zenei csemege a kastélyudvaron – Kezdődik a XXVII. Haydn Fesztivál

Pintér-Papp Eszter | 2024.07.11.

A Budapesti Vonósok Haydn Fesztiválja az elmúlt években az egyik legmeghatározóbb zenei rendezvénnyé vált Pápán. A zenekedvelő közönség július 12-étől 14-éig ismét találkozhat a Budapesti Vonósokkal, akik a XXVII. Haydn Fesztiválra is változatos zenei kínálatot állítottak össze.

Boros Katalin, a Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője a Médiacentrumnak elmondta, nagyszerű zenészeket és kiváló embereket ismerhetett meg a Budapesti Vonósok személyében. A zenekar, ahogy minden évben, úgy az idei fesztiválra is egy rendkívül színvonalas, ugyanakkor a kellemes nyári időhöz alkalmazkodó, könnyed programot állított össze, melynek középpontjában Haydn művei mellett a temperamentumos spanyol muzsika áll.

A Haydn Fesztiválok hagyományaihoz hűen a Budapesti Vonósok vendégművészeket is hívtak, így színpadra lép két Liszt-díjas művész, ifj. Sárközy Lajos hegedűművész és Csáki András gitárművész, illetve hallhatjuk a Győri Ütőegyüttest is.

A koncertek mellett szombaton és vasárnap ismét várják az érdeklődőket a zenés tárlatvezetések, emellett Bősze Ádámmal is találkozhatnak az érdeklődők, aki szombaton este Haydn és a spanyolok címmel előadást tart, vasárnap délelőtt pedig zenetörténeti sétán kalauzolja a zenekedvelő közönséget.

Bár a hétvégére nyárias időjárást jósolnak, a szervezők esőhelyszínnel is készülnek. A kastélyudvarra tervezett koncerteket rossz idő esetén a Jókai Mór Művelődési Központban tartják meg.

A fesztivál programjai – a zenés tárlatvezetések kivételével – ingyenesen látogathatók. 

     

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: