Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Zenekedvelők figyelmébe ajánljuk

Horváth Andrea | 2024.04.04.

A Pannonia Reformata Múzeum 2019-ben indította útjára hangversenysorozatát  Musica Pannonica Reformata címmel. A kezdeti sikert követő folytatást aztán a járvány, később pedig az energetikai válság hiúsította meg, idén azonban végre ismét érkeznek Pápára a klasszikus zene legjobbjai. A 2024-es esztendő koncertsorozatát a népszerű Szeged Trombone Ensemble harsonaegyüttes nyitja meg jövő szombaton. A hangversenyeket Pápa Város Önkormányzata is támogatja.

A zenei alkalmaknak eddig is és ezután is az igazi kuriózumnak számító pápai református Ótemplom ad otthont. A kivételes akusztikával, gyönyörű belső térrel, békét árasztó atmoszférával rendelkező találkozási tér egyedülálló helyszíne a komoly zenei rendezvényeknek, mondta Halászné Kapcsándi Szilvia múzeumvezető.

Az idei esztendő koncertsorozatát a népszerű Szeged Trombone Ensemble harsonaegyüttes nyitja meg április 13-án, szombaton 18 órai kezdettel, amely a különleges templomtérben igazi zenei kuriózumnak ígérkezik. 

A SzegEd TRombone ENsemble, rövidebb nevén SETREN 2006-ban alakult a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának legtehetségesebb harsonásaiból. Repertoárjuk nagyon széles skálán mozog. Műsorukban megtalálhatók a legkülönfélébb zenei stílusok. Barokk, klasszikus, romantikus, kortárs, sőt filmzene és a ma olyan divatosan hangzó crossover is szerepel a listájukon.

Jegyek válthatók a helyszínen és online is. Részletek a Pannonia Reformata Múzeum honlapján és közösségi oldalán találhatók.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: