Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Zenés áhítat

Horváth Andrea | 2023.09.02.

Pápa ad otthont a Kárpát-medence református intézményeinek tanévnyitóját. Ennek előestéjén az Ótemplomban tartottak zenés áhítatot.

Baráth Julianna szervezte a zenei alkalmat, melynek fellépői egykori és jelenlegi refis diákok voltak. Elsőként Parola Csaba karnagy vezetésével a Parlando énekegyüttes lepte meg rendkívüli koncerttel a közönséget. Műsorukban kortárs feldolgozások és Kodály-kórumű is szerepelt. A karnagy elmondta, sokat próbáltak az alkalomra, de megért, hisz a jelenlevők vastapssal köszönték meg a gimnázium leánykarának az előadást.

Ezt követően Holb Enikő ült zongorához. Refis növendékként  is rendkívül színvonalas előadásokkal szerepelt, ezúttal is átszellemülten közvetítette az általa választott darabokat. Enikő a Győri Richter Zeneművészeti Szakgimnázium szakképzős másodéves diákja. Nyáron részt vett több mesterkurzuson, ebben a tanévben felvételizik zongora szakra. A tavalyi évben kitűnő eredményt ért el a tanulmányaiban, ezért oklevélben részesült. A koncerten F. Liszt sonetto 123 del Petrarca és S. Rachmaninoff G-moll etud-Tableaux című műveket játszotta.

Az est hátralevő részében Rácz Illés, a Magyar Állami Operaház címzetes magánénekese, a Honvéd Férfikar művésze lépett fel, őt Thiago Bertoldi kísérte zongorán. Operaáriák, de könnyedebb operettdallamok is szerepeltek a repertoárjában.

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: