Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Zenés anyák napi műsor az Erzsébet-ligetben

Babos Petra | 2024.05.05.

Május első vasárnapja van, anyák napja. Ezen a napon gyerekek, fiatalok és idősebbek, kicsik és nagyok köszönetet mondanak édesanyjuk önzetlenségéért, áldozathozataláért és szeretetéért. 
A Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete a „Pápai programsorozat megvalósítása” című projekt keretében városi anyák napi zenés műsort szervezett a Jókai Mór Művelődési Központ színházépülete előtt. Az egybegyűltek először Ivanics Ilona, a Türr István Gimnázium tanulójának anyák napi köszöntőjét, majd Csukárdi Tibor, az egyesület egyik tagjának szavalatát hallhatták. 


A megjelenteket Pápa Város Önkormányzatának nevében Venczel Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte, aki mint mondta, május az év legszebb hónapja, virágba borul a természet, s ebből adódóan ezekkel a gyönyörű virágokkal köszöntjük azokat, akik valamennyiünknek életet adtak, az édesanyákat. Elmondta, hogy szomorú nap számára a mai, hiszen először nem tudja édesanyját ezen a napon köszönteni. 
-Szomorú, ugyanakkor szép visszaidézni az együtt töltött éveket, melyek során felnevelt. Ezen a napon elsősorban az édesanyákra, a nagymamákra gondoltunk, de én szeretettel emlékezem a nevelőszülőkre is, akiknek nem adatott meg a gyermekáldás. Az én életemben is volt egy ilyen kedves, idős hölgy, akit csak mamának neveztem. Ő akkor vigyázott ránk, amikor édesanyám dolgozott. Szeretettel gondolok, azokra az asszonyokra is, akik szerettek volna gyermeket vállalni, de valami oknál fogva mégsem tudtak. Minden olyan édesanya, hölgy ünnepe a mai, akiknek fontos a gyermek élete. A jelenlegi helyzetben számos olyan lehetőség nyílik a családalapításra és a nevelésre, amely megkönnyíti ezt a nagyon szép feladatot. A családtámogatási rendszer széles palettája áll a fiatal gyermekeink részére, hogy ők is gyermeket vállaljanak. Én úgy gondolom, ez nem az anyagi lehetőségek függvénye, voltak nagyon nehéz idők, háborúk, de anyának lenni semmilyen körülmények között nem kötelező feladat volt, hanem egy olyan lehetőség, amellyel, aki tudott ,az élt is az életben. Én kívánom valamennyiüknek, hogy ez az érzés töltse el szívüket – emelte ki Venczel Csaba, aki köszönetét fejezte ki a mai rendezvényt megszervezéséért. 

Ezt követően Szeles József, a Veszprémi Petőfi Színház színművésze lépett fel közkedvelt dalaival. A repertoárban volt többek között a Szeretni kell, a Fiam, a Hosszú, hosszú évek, a Szóljon hangosan az ének, a Hej cigány, a Hajmási Péter és a Húzzad csak kivilágos virradatig. A közönség együtt énekelte a jól ismert dallamokat a művésszel. Az összeállítást vastappal jutalmazták. 
Ma délután zenés anyák napi műsorral várják az édesanyákat, nagymamákat és minden érdeklődőt Borsosgyőrön, Tapolcafőn és Kéttornyúlakon is. 

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: