Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Zenés ébresztő szívből, szeretettel

Pintér-Papp Eszter | 2024.05.01.

A kakassal keltek ma Pápa Város Fúvószenekarának tagjai, hogy ahogy hosszú évek óta minden május 1-jén, úgy ma is fúvószenével ébresszék a várost. Reggel hétkor már egy kamion platóján ültek és le sem szálltak onnan egészen délig. A lelkes csapat az 5 órás zenés túra során megtett 35 kilométert, zenéltek városszerte több mint 20 helyszínen, s a kis koncertekért megszámlálhatatlanul sok integetést, mosolyt és persze tapsot kaptak cserébe.

Mógor-Schmidt Katalin, a Pápai Fúvósok Közhasznú Egyesülete elnöke a Médiacentrumnak elmondta, évről-évre felteszik a kérdést a fúvószenekar tagjainak, hogy szeretnének-e fúvós ébresztőt május elsején, és az idei évben is egyértelmű igen volt a válasz. Ekkor megkezdődött a szervezés, hiszen ahhoz, hogy egy teherautón bejárhassák a várost, engedélyekre van szükség és az útvonal összeállítása sem egyszerű feladat.

Azt, hogy a város mely pontjain zenélnek, a zenekar tagjai döntik el. Minden zenész, aki részt vesz a programon, kiválaszthat egy helyszínt, és ezekből áll össze a május 1-jei menetrend. Bármennyire is szeretnének, nincs lehetőségük arra, hogy a város minden utcájába és minden lakótelepére eljussanak, de remélik, hogy sokaknak sikerült örömet szerezniük a mai zenés ébresztéssel.  

Abban, hogy a fúvós ébresztő minden megjelölt helyszínre eljuthasson, az idei évben is Pődör Róbert, a zenekar tiszteletbeli tagja volt a fúvósok segítségére.

     

    

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: