Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

Zsúfolt az európai légtér

Szél Móni | 2024.07.06.

Nemcsak Budapestet érintik a késések. Turistaszezon, sportesemények, például az EB is sokakat indított útnak

„A késések első oka, hogy az európai légtér nagyon zsúfolt, például a nyári időszak, a turistaszezon, valamint a sportesemények, a labdarúgó Európa-bajnokság és a hamarosan kezdődő párizsi olimpia miatt. Ugyanakkor a szomszédban zajló háború is hatással van az európai légtérhelyzetre”

– idézi az mti Valentínyi Katalint, a Budapest Airport kommunikációs és kormányzati kapcsolatok vezérigazgató-helyettesét. Megemlítette még az időjárási körülményeket is. Hiszen zivatarláncok esetén a földi kiszolgálás a repülőtéren lelassulhat, másrészt pedig nagyon rossz idő esetén nem biztos, hogy a gépek fel tudnak szállni.

Segítőpontokat alakítottak ki

Az A és a B terminálon a beszálló kapuknál. Itt minden információ elérhető, továbbá a repülőtéri üléseken kívül ülő-fekvő foteleket helyeztek ott ki, és olyan "totemeket", ahol a telefonokat tölteni lehet. Gondoltak a legkisebbekre is. Bébiételt, pelenkát, törlőkendőt biztosítanak, vizet, illetve szendvicset osztanak. 

Fontos!

Az utazási körülmények miatt ez a a helyzet szeptember végéig valószínűleg el fog húzódni. Ezért ha Ze is útnak indulnál rugalmasan foglalható jegyeket vásárolj. Átszállásnál pedig szükséges kalkulálni a késéssel.

Ha teheted reggeli vagy délelőtti járattal indulj, ekkor egy adott repülőgép, amely több fordulót teljesít, még nem halmoz fel késéseket.

Estére már "begyűrűznek a késések".

(forrás: mti, fotó: pixabay)
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: