Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

„A Mi kis hőseink” tiszteletbeli rendőrök lettek

Szél Móni | 2024.05.12.

Életmentő gyerekeknek szervezett programot az Országos Rendőr-főkapitányság. Olyanoknak, akik bár épp csak általános iskolások, de sok felnőttnél ügyesebben, talpraesettebben használták a 112-es segélyhívót, amikor szüleik vagy rokonaik bajba kerültek.   


Tiszteletbeli rendőrré fogadták őket

Az oktatási intézményekben ma már kötelező tananyag, hogy miképpen kell használni a központi segélyhívó telefonszámát. 

„A mai ünnepségen, a Mi kis hőseink programon hét olyan kisgyereket jutalmazunk meg, akik olyan helyzetben hívták a 112-es számot, amikor valamelyik hozzátartozójuk rosszul lett, és később a mentősök úgy nyilatkoztak, hogy ezek valóban életmentő segélyhívások voltak”

– számolt be róla a police.hu.


Vannak, akik írni és olvasni sem tudnak még a kicsik között, de életet mentett a hívásuk. Akadt köztük olyan is, aki a konferenciabeszélgetésbe bekapcsolt mentőst profi módon irányította a házukhoz, de még olyan is, aki a mentős utasításait követve stabil oldalfekvésbe helyezte a beteget.

Ezeket a gyerekeket később meghívták az ország különböző részeiből, vagy fel is keresték a rendőrség munkatársai, és személyesen köszönték meg nekik, amit tettek, ezúttal pedig a Nemzetközi Oktatási Központban tiszteletbeli rendőrré avatták őket. Részt vehettek a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodától érkezett kutyavezetők bemutatóján, és játszhattak a NOK tornatermében, kipróbálhatták a falmászást, és hát persze: bátor gyerekeknek bátor programokat kell kínálni.

(forrás, fotó: police.hu)
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: