Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - KÖZÉLET

„Gigaharcsa” a Bodrogból

Szél Móni | 2023.09.10.

T. Gergő Tokaj környékén szállt szembe a "halacskával". Az eset március 27-én történt, de a fiatalember csak most osztotta meg fotóit. Tette baráti unszolásra.

Mivel a szerencsés horgász mindennapjait kitölti a munka, a család – éppen babát várnak párjával – és nem tagja a közösségi oldalaknak, nem is gondolt örömének ilyennemű megosztására. Végül a Pecaverzummal osztotta meg élményét.

"Az ominózus nap előtt már tesztelgette a vizet Gergő, aki egyáltalán nem számít nagy harcsavadásznak, sőt ellenkezőleg: inkább a békés halakat kergeti, legfőképp amurokat, pontyokat. Pár éve azonban megtetszett neki a ragadozó halak horgászata is, és beszerzett néhány felszerelést a pergetéshez."

Így kezdődött minden. A gigaharcsa pontos tömeg meghatározására nem állt rendelkezésre mázsás mérlegelő, de a horgászok saccolása alapján 120 kiló felett lehetett.

A hivatalos országos rekordot Kovács Gábor tartja, aki 2010. május 10-én akasztott meg egy 113 kilós, 230 centiméteres bajszost a Töröcskei-tónál.

A lap írása szerint az adatokból és látva a képeket arra lehet következtetni, hogy Gergőék, ha pontosan lemérik a bodrogi harcsát, és hitelesíttetik a Mohosszal, esélyük lett volna letaszítani a csúcstartót.

(forrás, fotó: Pecaverzum/T. Gergő)

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: