Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

„Sárkányt óvni minden áron…”

Pintér-Papp Eszter | 2024.07.05.

Az első magyar, saját tervezésű repülőgép konstruktőre Adorján János volt. Ez a repülőeszköz 1910-ben emelkedett először a levegőbe. A kiváló magyar szakember teljesítményének elismeréseként július másodika – halálának évfordulója – a Repülő-műszakiak napja, melyet a Magyar Honvédség minden évben megünnepel. A megemlékezést az Idei évben az MH 47. Bázisrepülőtér szerelőhangárjában tartották.

A Honvédelem.hu beszámolója szerint a légi járműveket karbantartó és üzemeltető szakembereket Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és dr. Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke levélben köszöntötték. Gondolataikat Szabó Tibor dandártábornok, a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnöke tolmácsolta az ünnepeltek felé. A köszöntőben elhangzott, a repülő-műszakiak áldozatkész, felelősségteljes és lelkiismeretes szolgálata biztosítja hazánk és más NATO-szövetségesek légterének védelmét, a bajbajutott, segítségre szoruló emberek kimenekítését, valamint a műveleteket végrehajtó repülőgépek és helikopterek rendelkezésre állását.

Az ünnepi állománygyűlésen számos repülő-műszaki katona vehetett át elismerést. A rendezvény a bázison újonnan felállított repülő-műszakiak emlékművének megáldásával és koszorúzásával fejeződött be.

Fotó: Honvédelem.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: