Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

„…testvéred minden magyar…”

Horváth Andrea | 2024.02.24.

A versek, novella- és regényrészletek mellett néptánc, népzene, valamint megzenésített versek is színesítették a Wass Albert-felolvasóestet, mely szép számú érdeklődőt vonzott. A rendezvények az Edvy Malom Fogadó adott otthont.

A Wass Albert-felolvasómaraton húsz éve Debrecenből indult. A programnak köszönhetően szerte a Kárpát-medencében és a tengerentúlon egyszerre hangzanak fel Wass Albert szavai. Idén a világban 58 helyszínen csatlakoztak a programhoz, a Kárpát-medencében 44 közösség jelentkezett részvételre.

Pintér Péter, a rendezvényt szervező Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület vezetője elmondta, immár tizenharmadik alkalommal szervezték meg a Wass Albert-felolvasóestet, azzal a céllal, hogy a résztvevők számára közelebb hozzák az erdélyi magyar író és költő munkásságát, gondolatvilágát. Kiemelte, ez a program láthatóan évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

A felolvasók közül többen olyan művet választottak, melyeket ugyan nem fémjelez Wass Albert neve, azonban szellemiségük, gondolatviláguk az irodalmárt idézi. 

 Érkeztek diákok a rendezvényre a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi és Nyelvoktató Általános Iskolából, az Allegro Alapfokú Művészeti Iskola népi zenekara és énekes növendéke is szerepelt, s felléptek a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület táncosai. Természetesen nemcsak művészeti csoportok képviselték a zenét és a táncot, Orgona László egy megzenésített verssel, Póczik Béla és Póczik Hanna Tamara pedig rábaközi tánccal lepte meg a közönséget, 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: