Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

A Külső-Várkerttel ismerkedtek az ESZI táborozói

Pintér-Papp Eszter | 2022.06.22.

Igazi jó kis közösség jött létre Pápa Város Önkormányzatának Egyesített Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata táborában, ahol 15, zömmel alsó tagozatos gyermek számára szerveztek változatos programokat.

A kis csapattal szerdán délután a külső-várkerti szabadidőparkban találkoztunk, ahol a gyerekek közül többen a pumpapályán tették próbára ügyességüket, a többiek pedig a játszótéren hódították meg a kalózhajót.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője szintén a gyermekekkel tartott a Külső-Várkertbe. Mint mondta, a család- és gyermekjóléti szolgálatnál hagyomány, hogy a tanév végeztével kétszer egy hetes tábort szerveznek. Az egyik tábor programjairól a szolgálat, a második hét elfoglaltságairól az iskolai és óvodai szociális segítők gondoskodnak. – A táborok szervezése egyrészt kollégáimnak köszönhető, akik minimális költségvetésből próbálnak élményteli programokat összeállítani. A táborozó gyermekek napi egyszeri meleg étkeztetéséhez támogatást kapunk az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványtól, emellett évek óta támogatást kapunk az étkeztetéshez a Pápai Hús Kft-től is – mondta az intézményvezető, akitől azt is megtudtuk, hogy van olyan kisgyermek, aki már több éve örömmel vesz részt a táboraikban és idén már a testvéreivel érkezett.

Gertner Rebeka Fruzsina már nem először táborozik a családsegítős táborban, mosolyogva mondta, hogy azért szeret ide járni, mert sok a program, ezen a héten a szerdai nap volt a kedvence, amikor délelőtt a honvédségnél jártak, ahol megnézhették a repülőgépeket, ebéd után pedig a Külső-Várkertben játszhattak. A mosolygós kislány azt is elárulta, hogy a testvérei és az unokatestvére is vele vannak a táborban, ahol mindannyian nagyon jól érzik magukat.

Ahogy Rebeka, úgy a többi gyermek is örömmel mesélte, hogy mi mindent csináltak eddig a héten, de a legnagyobb sikere szerdán kétségkívül a pumpapályának volt, ahol a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat által biztosított, egy korábbi projektből származó kerékpárokkal rótták a köröket a gyerekek.

Voltsrommer Henriett, a család- és gyermekjóléti szolgálat szakmai vezetője mosolyogva mutatott a kalózhajón játszó gyermekekre és hangsúlyozta, ahogy látható, a gyerekek nagyon élvezik a programot, ami nagy öröm a szervezőknek, hiszen évről évre olyan gyermekeket próbálnak bevonni a programba, akik más módon nem biztos, hogy hozzájutnának hasonló lehetőségekhez. A tábort alapvetően alsó tagozatos diákoknak kínálják, de azt szeretnék, ha a testvérek együtt élhetnék át a tábor kínálta élményeket, ezért idősebb gyermekeket is fogadnak.





Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: