Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Árad a Bakony-ér

Pintér-Papp Eszter | 2023.12.23.

Ma délutánra elérte a kritikus szintet a Bakony-ér vízállása, a befogadó vízfolyások nem tudnak elnyelni ekkora vízmennyiséget, a környező utcák csapadékvíz elvezető árkai pedig nem tudják a mederbe vezetni a vizet, így az árkok is telítettek. Ezért a Katasztrófavédelem szakemberei a városon kívül több helyen is szabályozták a Bakony-érbe jutó víz mennyiségét.

Bakos László önkormányzati képviselő a Médiacentrumnak elmondta, pénteken késő délután óta figyelik a vízállás alakulását és a folyamatos emelkedést látva született döntés a beavatkozásokról. Tegnap délután az övárokban, a Papiros malomnál lévő tiltómű zsilipjét leeresztették, ezzel is csökkentve a városba érkező víz mennyiségét.

Úgy tudjuk, a Katasztrófavédelem munkatársai ma délután a Tapolcafő és Pápa közti mederszakaszon lévő osztóműnél elzárták a Tapolca Pápa felé tartó ágát a Bakony-eret terhelő vízmennyiség további csökkentése érdekében.

A Védelmi Bizottság folyamatosan figyeli a Bakony-ér vízállását ennek függvényében döntenek arról, milyen további intézkedésekre van szükség.

 

 

 

 

 

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.03.01.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2005, 2010

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: