Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
A város velünk épül

Befejeződtek a várkerti gyermekbirodalom építési munkái

Huszár Hajnal | 2021.06.03.

Bár az átadásra még várni kell kicsit, a várkerti korosztályos játszótér építési munkálatai befejeződtek. A közel 1500 négyzetméteres területen vidám hangulatot teremtenek a színes játékeszközök, várak, hinták, trambulinok és pörgő-forgó-mászó játékok várják a gyermekzsivajt.

Az építési munkálatok ez év januárjában indultak, a tervezők által megálmodott gyermekbirodalmat a Játszókert Kft. váltotta valóra. A rönkpalánkkal határolt kiemelt zöldfelület két részre osztja a játékteret, egyik felén az egészen apró gyermekek játszhatnak majd, a másik oldal a nagyobbacskák szórakoztatására készült. A kicsik játékterén gumiborítás, a nagyokén fenyőháncs adja az esési teret, mindkettő megfelel az előírt biztonsági szabványoknak. Az apróságoknak rugós és pörgő játék készült, van trambulin, mezítlábas sétány, színes ugróiskola és kúszó-mászó játékeszköz, valamint egy baba-mama hinta is. A 3-8 éves korosztály birodalmának fő eleme a vár, melyhez mini csúszdák, kötélfolyosók és egyéb kalandra csábító elemek tartoznak, s melynek falaira készségfejlesztő játékokat is szereltek.

Videó: Gulyás Attila

A kiskamaszok játékterének is a vár a fő eleme, méghozzá egy hatalmas, hiszen az építmény befoglaló mérete 15 x 22 méter, legmagasabb pontja pedig 7,6 méter. Ez a játszóvár akár 90 gyermek egyidejű fogadására is alkalmas –  tudtuk meg Rusznák Páltól, a kivitelező cég vezetőjétől. A játékot itt is kötélfolyosók, lépcsők, léchidak teszik izgalmassá, de már a vár megközelítése is kaland lehet a kiépített lépegetőn keresztül. Az építmény szomszédságában állították fel a sárkányhintát, amin 8-10 gyermek is hintázhat egyszerre, kicsit távolabb pedig a fészekmászó kínál majd különleges élményt kötélhágcsóival és levegőben rögzített ülőkéivel.

Rusznák Pál úgy fogalmazott, bízik abban, hogy elnyeri a pápai gyermekek tetszését az új játékbirodalom, melyen egyidőben akár több osztály is játszhat, de a kirándulásra érkező csoportok számára is nagyszerű programot jelenthet a Várkert felkeresése. Az eszközök rengeteg kreatív játék lehetőségét kínálják, fejlesztve a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket és remekül kielégítik a gyermekek mozgásigényét.

Az építkezés befejeződött, a beruházás lezárása azonban még ezután következik, ráadásul a játszótér körüli terület továbbra is munkaterület, hiszen a sétányok építése itt még most kezdődik majd és a tereprendezési munkák is hátra vannak. Ezért a játszóteret – a kicsik biztonsága érdekében – még nem nyithatják meg – magyarázta Rádi Róbert, a városfejlesztési osztály vezetője. A pontos időpont még ugyan nem ismert, a cél azonban az, hogy mielőbb birtokba adják a város legnagyobb és legkülönlegesebb gyermekbirodalmát.   


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - KULTÚRA

  Pohártorony és VR szemüveg

  Érdekes feladatokkal várták a hetedikes-nyolcadikos diákokat a...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: