Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Betlehemet adományozott a város a Csatkai Mária Kegyhelyért Alapítványnak

Babos Petra | 2021.12.21.

Mára már talán nincs is olyan település, ahol ne állítanának betlehemet advent idején. Pápán hosszú ideje szolgálta a várost az a betlehem, amely helyett idén újat készítettek, a régit Pápa Város Önkormányzata a Csatkai Mária Kegyhelyért Alapítvány részére adományozta.

Az átadás kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester elmondta, nagy öröm számára, hogy a betlehem hasznosult egy másik helyszínen. A régi sokáig szolgálta a pápaiakat, s hirdette Isten dicsőségét a Fő téren, majd az Esterházy-kastély udvarán.

– Amikor egy új betlehem felállítása mellett döntöttünk, s a régivel már nem számoltunk, akkor kerestek meg bennünket, hogy igényt tartanának a régi betlehemre. Örültünk, hogy volt rá érdeklődés, s egy gyönyörű szép, spirituálisan kitüntetett helyre került, Csatka-Szentkútra – tudtuk meg a polgármestertől, aki hozzátette, Tóth Zoltánnal, a Csatkai Mária Kegyhelyért Alapítvány kuratóriumának elnökével már régóta ismerik egymást, hiszen a Pálos Települések Országos Találkozóján együtt képviselték a településeiket. Akkor még nem gondolták, hogy a pápai betlehem egyszer Csatkára kerül.

Tóth Zoltán az alapítvány kuratóriumi elnöke pápai lakos, közel 20 éve hozták létre az alapítványt, melyben többségében pápaiak dolgoznak, köszönetét és háláját fejezte ki az adományért.

– A hírekben bukkantam rá, hogy Pápán új betlehemet állítanak. Akkor jött az ötlet, hogy megkeresem polgármester urat, aki aztán örömmel ajánlotta fel Csatka-Szentkútra a betlehemet. Úgy gondolom, ékköve lesz Szentkútnak a betlehem.

– Ez az első betlehemünk, szeretnénk hagyományt teremteni abból, hogy minden évben advent idején felállítjuk. A nemrégiben kapott betlehemet felújítottuk, a figurák új ruhákat kaptak – mondta a kuratórium elnöke, aki hozzátette, a kegyhely és környéke a Veszprémi Főegyházmegye támogatásának köszönhetően megújul.

A betlehem méltó és szép helyre került, Csatka-Szentkúton a kültéri oltár alatt, szemben a kápolnával ékesíti a Kerekerdő közepét, hat hektár bükkerdőben.


 • Friss hírünk
  Videó
  PÁPA - KULTÚRA

  Pohártorony és VR szemüveg

  Érdekes feladatokkal várták a hetedikes-nyolcadikos diákokat a...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: