Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Édes anyanyelvünk őrzői

Horváth Andrea | 2023.10.18.

Az "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny az anyanyelvápolást, az anyanyelvi nevelést, a beszédkultúra fejlesztését tűzi ki célul. A háromnapos eseménysorozat egyben a magyar nyelv ünnepe volt idén is.

 A  vetélkedő helyszíne a Kossuth Lajos Gimnáziumban volt Sátoraljaújhelyen 2023. október 13. és 15. között. Az Anyanyelvápolók Szövetsége, a Kazinczy Alapítvány és a Sátoraljaújhely városa által szervezett rendezvény a versenyen túl is gazdag programot kínált: szombat este színházi előadás volt, pénteken délután múzeum, kalandpark és természetjárás közül választhattak a vendégek. 

A sokéves hagyománynak megfelelően a megjelentek — szervezők, versenyzők, felkészítők — lerótták tiszteletüket a magyar nyelv megújítója, Kazinczy Ferenc szobra előtt, és meglátogatták a magyar klasszicizmus vezéralakja hajdani lakhelyén, Széphalmon az Ybl Miklós tervezte Kazinczy Emlékcsarnokot. Itt megtekinthették az emlékcsarnok mellett épült Magyar Nyelv Múzeumát is, amely végül az eredményhirdetés helyszíne volt.

Kulcsár Anna, a református gimnázium 12.A osztályos tanulója az Anyanyelvápolók Szövetsége különdíját kapta az 51. "Édes anyanyelvünk" nyelvhasználati verseny Kárpát-medencei döntőjén. Felkészítő tanára Adorján Zoltán volt

 A verseny vármegyei fordulóját Schuszter Dóra nyerte, a Türr Gimnázium 11.A osztályos tanulója, aki így az országos fordulón képviselte a Türrt.  Felkészítő tanárai: Cséplőné Cseke Laura és dr. Hauber Károly voltak. 

Fotó: iskola, kazinczy-alapitvany.hu, satoraljaujhely.kornyeke.hu

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: