Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Éjszakai túrán a honvéd kadét tanulók

Babos Petra | 2024.06.19.

A Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium honvéd kadét tanulói közül 12 fő a honvédelmi alapismeretek tantárgy túlélési ismeretek témaköréhez kapcsolódóan éjszakai túrán vett részt. 
Fodor Amanda 11. A osztályos diák elmondta, azért jelentkeztek erre a programra, hogy az iskolában tanult ismereteket a gyakorlatban is kipróbálhassák, és hogy ismét egy jó csapattal vegyenek részt egy jó hangulatú programon.


– Döbröntén találkoztunk. A szakmai közreműködők: Kovács Lajos zászlós és Busi Zsolt törzsőrmester, valamint Somogyi Katalin és Bedők Nicolette tanárnők voltak. Az első feladatunk menedéképítés volt. A szakmai ismeretátadás után 4 csoportot alakítottunk ki, majd sátorlapot, madzagot és ágakat használva mindenki szorgalmasan és nagy élvezettel ügyködött, hogy megépíthesse a menedékét. Gyalogsági ásó, gallyak, kövek segítségével tűzrakó helyet is készítettünk, amit szikravetővel gyújtottunk be, majd megsütöttük a vacsoránkat. A magunk faragta nyárson sült szalonna, hagyma, még pillecukor is. Vacsora után az éjszakai terepi tájékozódás volt a fő feladat: térkép és tájoló használatával megterveztük a túránk útvonalát, amely a döbröntei várhoz vezetett. A várnál csillagnézésre is volt lehetőségünk a tiszta időnek köszönhetően – hangsúlyozta Fodor Amanda, aki kiemelte, neki nagyon tetszett a program, jó volt a tanórákon megtanult ismereteket a természetben kipróbálni, alkalmazni. 

Fotó: Közgáz-Facebook

 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: