Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Életbe lépett a vörös kód

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.08.

A HungaroMet előrejelzése alapján az elkövetkező napokban az éjszakai hőmérséklet Magyarország egész területén elérheti a -10 Celsius-fokot, de helyenként ennél hidegebb is lehet.

Az Szt. 65/E. § (3) bekezdése alapján Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár a hajlék nélküli és hajlékkal rendelkező, de a fagyveszélynek kitett állampolgárok életének védelme érdekében január 8., hétfő 20:00 óra és január 13., szombat 08:00 óra között az ország egész területére kiadta a „vörös kód” figyelmeztetést.

Az érvényben lévő protokoll szerint ez alatt az időszak alatt a bentlakást nyújtó szociális intézmények – a fenntartó típusától, ellátási területüktől, az általuk ellátott célcsoporttól és a rendelkezésre álló üres férőhelytől függetlenül – a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül fogadják azokat az utcán élő személyeket, akiknek az ellátása hajléktalanokat ellátó intézményekben nem megoldható. A befogadott személy kizárólag krízisellátásban részesül, az elhelyezési kötelezettség a vörös kód visszavonásáig tart. 

Illusztráció: Igor Schubin képe a Pixabay -en.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: