Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Életet mentettek a pápai rendőrök

Pintér-Papp Eszter | 2023.02.09.

Február 7-én 22 óra 45 perckor a közterületen fekvő férfira lettek figyelmesek a járőrök Pápán az egyik közintézmény mellett. Az intézkedés alá vont 64 éves lakcím nélküli férfi a rendőröknek elmondta, hogy azért tölti az utcán az éjszakát, mert nincs hova mennie. A járőrök a férfit a hideg, fagyos időjárásra tekintettel a helyi hajléktalan szállóra szállították, majd ott az intézmény személyzetének átadták.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is az alábbiakra hívja fel a lakosság figyelmét:

  • Amennyiben közterületen olyan embert látnak, aki segítségre szorul, ne menjenek el mellette, értesítsék a mentőket vagy a rendőrséget.
  • A megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljenek a környezetükben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre.
  • Rendkívül fontos, hogy segítsünk bajba jutott embertársainknak, hiszen ezzel életet menthetünk, illetve megelőzhetjük, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.
  • Az idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassák meg, ellenőrizék, hogy füstöl-e a házuk kéménye, van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat.
  • A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló emberek nemcsak egészségi állapotuk miatt lehetnek veszélyben, hanem könnyen válhatnak bűncselekmény áldozataivá is. Fontos, hogy tájékoztassuk őket, felhívjuk a figyelmüket arra, hogy otthonukba ne engedjenek be idegeneket, ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyek keresik fel őket, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.

Illusztráció: Pixabay

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: