Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Életmentő készülék önkormányzati támogatásból

Haraszti Gábor | 2023.10.19.

Az önkormányzat által nyújtott sporttámogatásból közel egymillió forint értékben defibrillátor-készüléket vásárolt a Pápai Judo Akadémia. Az eszköz használatát Horváth Attiláné elsősegélyoktató mutatta meg az egyesület edzőinek.

A hirtelen szívmegállás bárkivel, bárhol megtörténhet. Az azonnali kezelés létfontosságú, hiszen az áldozat túlélési esélyei kezelés nélkül percről percre drasztikusan romlanak. Éppen ezért olyan fontosak a defibrillátorok. A svájci cég által gyártott eszközt felnőtt és gyermek elektródával is ellátták, baj esetén egyértelmű hangutasításokkal vezeti végig a segélynyújtót a vészhelyzeti ellátás során. Mezei Csaba, az akadémia szakmai vezetője bízott abban, hogy a készüléket soha nem kell majd használniuk.

– Régóta terveink között szerepelt egy ilyen defibrillátor vásárlása, ám anyagi okok miatt ezidáig erre nem volt lehetőségünk, az önkormányzat Humánerőforrás Bizottsága által megítélt támogatásból most viszont tudtunk egyet vásárolni, ezúton is köszönjük a hozzájárulást. Tudomásom szerint cselgáncs versenyen és edzésen nem kellett még soha újraélesztő készüléket használni, de még a lehetőségét is szeretnénk elkerülni annak, hogy tragédia történjen, ezért döntöttünk a vásárlás mellett. Fontos, hogy megfelelő módon tudjuk használni a szerkezetet, ezért kértük szakember segítségét. Erikát minden évben legalább egy alkalommal meghívjuk hozzánk, edzőtáborokban is szokott előadást tartani annak érdekében, hogy ha baj történne, mindenki tudja, hogy mi a teendő – tudtuk meg a szakmai vezetőtől.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: