Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Életre kelt a műhely

Horváth Andrea | 2024.06.23.

A Múzeumok Éjszakája idén már 22. alkalommal mutatta meg az értékőrző intézmények, kiállítóhelyek kincseit – kicsit másként. A program nem titkolt szándéka, hogy azoknak is felkeltse az érdeklődését a közgyűjtemények, kiállítóhelyek iránt, akik nem, vagy csak ritkán járnak múzeumba. Az idei téma  mi más, mint a labdarúgó-Európa-bajnokság volt, ehhez igyekeztek kapcsolódni a múzeumok városunkban is egy-egy programelemmel.

A Kékfestő Múzeumban óránként indultak tárlatvezetések, mondta Méri Edina szakmai vezető, aki hozzátette, a látogatók részéről egyre nagyobb igény az interaktivitás, ezért kérték fel a Szó és Kép Színpadot, hogy egy-egy jelenettel gazdagítsák az elhangzott információkat.

Csukárdi Sándor meghívta a programra azokat a fiatalokat is, akikkel együtt dolgoztak tavaly és idén is a nemzeti ünnepre készült színdarabban, így öt helyszínen elevenedett meg a Kluge-műhely. Bepillanthattak a látogatók egy vásári párbeszédbe, Kluge Ferenc és felesége vitájába az építkezés költségeit illetően, de Jancsi inast is noszogatni kellett, hogy mintázzon, a küpák között az is kiderült, hogy miként csempészhető be egy üveg jó bor az ebéd mellé,  a lójárgányos mángorlónál pedig megtudták az érdeklődők, hogy mivel csapta el a hasát Samu.

A focihoz játékokkal és kézműves feladattal csatlakozott az intézmény, volt gombfoci és készíthettek liszttel töltött lufikból kislabdát is a látogatók. Emellett természetesen volt mintázás is, textiltáskát és kozmetikai táskát díszíthettek kék vagy épp piros mintákkal a látogatók.

A Petőfi-házban is folyamatosak voltak a tárlatvezetések, s egy kvízt is kitölthettek a belépők.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.07.14.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2004, 2010  

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: