Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Éljenek a pápai pedagógusok!

Horváth Andrea | 2024.05.03.

Május 4-én, szombaton hat pápai középiskola 381 diákja vesz búcsút az alma matertől. A ballagó diákok osztályfőnökeinek ma kora délután a Városházán mondott köszönetet dr. Áldozó Tamás polgármester. Az eseményen részt vett dr. Nagy Krisztina jegyző is. A pedagógusok és az igazgatók fogadása egyik szép hagyomány a ballagáshoz kapcsolódó ünnepségeknek.

Az alkalomra diákok készültek műsorral, Lakatos Milán, a Vajda Márta EGYMI tanulója verset mondott, a refis Márkus Luca pedig fuvolamuzsikával kedveskedett a tanároknak.

Dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntőjébe kitért arra, hogy az iskolák hivatalos neve változhat, de a pápaiak számára a Türr, a Refi, a Petőfi, a Közgáz, a Mező, az Acsády és a Vajda Márta fogalom, része az identitásnak, s része marad egy életre, kapcsolódást jelentve a városhoz.

A ballagás három szereplős, mondta, hisz a diák, a tanár és a szülő is sokat tesz azért, hogy a jövő nemzedéke éretten hagyja el a középiskolát, s felkésztülten folytassa életét, akár tanul, akár dolgozik. Sok sikert kívánt mindenkinek a következő próbatételekhez, a folytatáshoz.

 

Az alkalmon részt vett Egyházi Andrea tankerületi igazgató, aki elmondta, hogy a búcsú, 6 végzős osztály diákjait érinti majd meg Pápán a Pápai Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben, a Türr és a Petőfi Gimnáziumban, és immár második évben a Vajda Márta EGYMI Szakiskolájában is.

A Türr Gimnáziumban 87 tanuló tesz emelt és közép szinten érettségi vizsgát, továbbá 152 diák tesz előrehozott érettségi vizsgát. 

A Petőfi Gimnázium esetén 55 diák ballag el az iskolából, akik szintén érettségiznek emelt és közép szinten is, továbbá 93 tanuló tesz előrehozott vizsgát. Külsős érettségizők is vizsgáznak, ők régebben petőfis diákok voltak, egyikük emelt szinten is tesz érettségi vizsgát.

 
– Külön öröm számunkra, hogy a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény szakiskolájának idén már másodszor van ballagó osztálya. A 7 fős osztályból 4 tanuló végez asztalosipari-szerelő szakon, 3 tanuló pedig textiltermék-összeállító szakon – mondta Egyházi Andrea, aki sok sikert kívánt a diákoknak és elárulta, hogy hétfőn egy kis meglepetés is várja majd a vizsgázókat.


 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.05.26.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2003, 2014

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: