Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Énekszó a város több pontján

Horváth Andrea | 2023.09.29.

1975 óta október elseje a zene világnapja. Ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, és segíti a különböző kultúrák zenéjének megismerését is. Az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola hagyományai közé tartozik, hogy a jeles naphoz kapcsolódóan a város több pontján is adnak minikoncertet. Ma délelőtt is "körbeénekelték" a várost.

 

M. Varga Veronika vezényelte a több mint háromszáz diákból álló kórust, hisz ebben a programban az iskola minden tanulója részt vesz. Öt dalt énekeltek, Látod-e babám, Cifra palota, Kispiricsi faluvégen, Söprik a pápai utcát és a Nád a házam teteje című népdalokat és műdalt. Az erkeleseket mindig meghallgatják a szülők, nagyszülők, testvérek, barátok és persze az épp arra járók is.

Ezúttal is a Március 15. téren kezdtek, majd a Városháza előtt is megálltak, itt dr. Áldozó Tamás polgármester megköszönte a minikoncertet. A Fő téren a vaszari, a takácsi és a pápai evangélikus óvoda nagycsoportosai is csatlakoztak egy dalcsokorral a programhoz, majd az erkelesek átsétáltak a Tankerületi Központhoz. Itt a dalokat Egyházi Andrea tankerületi igazgató köszönte meg, az erkelesek a Városházánál és a Tankerületi Központnál is kaptak ajándékot, édességet, illetve gyümölcsöt.


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2024.06.22.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2010, 2011, 2016

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: