Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Építik az új vízvezetékeket a Vásár utcán

Huszár Hajnal | 2024.06.25.

A Vásár utca elején, a páratlan oldalon kezdte meg a közbeszerzési eljárással kiválasztott kivitelező a vízvezetékcserét – tudtuk meg Vörös Dánieltől. A beruházó Pápai Vízmű Zrt. vezérigazgatója elmondta, körülbelül két héten át feltáró munkákat végeznek a bekötővezetékek cseréjével párhuzamosan. Előbbi már érintheti kis felületeken az útpályát, utóbbi viszont nem zavarja a közlekedést a nagy forgalmú úton.

-A 300-as, várost ellátó vezeték és a 200-as gerincvezeték 280-280 méter hosszú, emellett több mint 40 házi bekötést cserélünk ki – közölte a beruházásról.
Az úttest alá építendő nagy átmérőjű vezetékek építése tehát várhatóan július közepén kezdődik meg, ekkortól kell jelentős forgalomkorlátozásra számítani. A munkagépek közlekedése miatt azonban már most indokolt a nagyobb körültekintés a gépjárművezetők részéről.

Az ivóvízvezetékek cseréje várhatóan novemberre készül el. A beruházást a víztornyot ellátó 300-as vezeték többszöri meghibásodása tette szükségessé, ám a nagy átmérőjű vezeték cseréjével együtt a többi ivóvízvezetéket is kicserélendőnek ítélték a szakemberek az ivóvízellátás biztonsága érdekében.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: