Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Épülő házat próbáltak kifosztani Takácsiban

Pintér-Papp Eszter | 2023.03.27.

Egy Takácsiban élő polgárőr március 25-én éjjel arról értesítette a rendőrséget, hogy nem sokkal azelőtt a faluban egy gyanús autóra lett figyelmes, majd később azt is tapasztalta, hogy a település egyik épülőben lévő házának garázskapuja nyitva van. Értesítette az ingatlan tulajdonosát, aki elmondta, hogy valószínűleg betörtek hozzá.

A helyszínre érkező rendőrök a ház egyik ablakpárkányán egy feszítővasat találtak, valamint megállapították, hogy a tettes az egyik nyílászárót felfeszítve tört be a lakásba, ahonnan két szerszámosládát lopott el, ám azokat az utcán hagyta.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket még aznap kora délután elfogtak. Ezután előállították és gyanúsítottként kihallgatták őket. A 26 éves Győr-környéki férfi és 19 éves társa beismerő vallomást tettek. Elmondták, hogy együtt indultak autóval Takácsiba, ahol felfigyeltek az épülőben lévő házra. Az ingatlanba csak a 26 éves férfi tört be, társa addig az autóban várakozott. A tettes az ingatlanból két szerszámosládát és egy táskában több alkoholos italt hozott ki, majd a ládákat letette az utcán a járdára és az autóhoz ment. Amikor az utasától megtudta, hogy egy polgárőr felfigyelt rájuk, a szerszámokat hátrahagyva elmenekültek, csak a szeszes italokat vitték magukkal.

A Pápai Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a két férfi ellen.

Fotó: Veszprém vármegyei rendőrség (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: