Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Érettségire készül? – Ezt a határidőt ne mulassza el!

Pintér-Papp Eszter | 2024.01.26.

A tavaszi érettségi vizsgákra február 15-éig lehet jelentkezni postai úton tértivevényes küldeményben, elektronikusan e-papír szolgáltatással, személyesen a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal Hatósági és Oktatási Osztályán – Veszprém, Megyeház tér 1., vagy a középiskolákban – olvasható a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal közleményében. 

A tanulói jogviszonnyal rendelkező diákok csak a saját iskolájukban jelentkezhetnek közép- és emelt szintű érettségi vizsgára, erről az adott intézményben kérhetnek tájékoztatást az érintettek.

Az érettségi bizonyítvánnyal rendelkező, vagy a középiskolai tanulmányukat sikeresen befejezett, tanulói jogviszonyban nem álló vizsgázók közép- és emelt szintű érettségi vizsgára egyaránt benyújthatják jelentkezésüket a középiskolákban, illetve a kormányhivatalnál. A középiskolában benyújtott jelentkezés befogadásáról az igazgató dönt.

A tanulói jogviszonyban nem állók jelentkezéséhez szükséges dokumentumok:

•    középiskolai bizonyítvány,
•    érettségi bizonyítvány / törzslapkivonat,
•    személyazonosításra alkalmas igazolvány.

A díjköteles vizsga ára középszinten 40.000 forint/vizsgatárgy, emelt szinten 67.000 forint/vizsgatárgy. A díjkötelezettségről és az érettségi vizsgával kapcsolatos egyéb információkról a jelentkezés benyújtása előtt tájékozódhat az Oktatási Hivatal honlapján – www.oktatas.hu – vagy a Kormányhivatalnál. 

Tájékoztatás kérhető a Kormányhivatal munkatársainál is az alábbi elérhetőségeken: Németh-Wolf Ildikó, telefonszáma:  88/620-017, Tóth Tibor, telefonszáma: 88/620-014. 

Illusztráció: Veszprém Vármegyei Kormányhivatal (Facebook)

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: