Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Érkeznek a kövek a Kossuth utca rekonstrukciójához

Huszár Hajnal | 2024.02.14.

Ma délelőtt befutott az első szállítmány tardosi mészkőburkoló. A kamion 18 raklapnyi követ hozott, a rakomány súlya közel 25 tonna volt. Ezekkel a kövekkel burkolják majd a Kossuth utca további szakaszát.
-Múlt év végén forrást biztosítottunk arra, hogy a Kossuth utca Eötvös utca és Deák Ferenc utca közötti szakaszának felújításához szükséges kőmennyiséget megvásárolhassuk. A közbeszerzést lefolytattuk, a kapott árajánlat belefért a rendelkezésre álló keretbe – idézte fel dr. Áldozó Tamás polgármester a kőszállítmány előzményeit.


Az első transzport után a következő hetekben még sok fog érkezni, hiszen összesen 150 raklap kőre van szükség a több mint 800 négyzetméternyi felület burkolásához. A tardosi mészkőlapok költsége közel 70 millió forint – tudtuk meg Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezetőtől.
-A Kossuth utca rekonstrukciója során négyféle színű és méretű burkolókövet használunk, mindegyikből érkezik folyamatosan, hogy a betárolt építőköveket a munkálatok idején a legkevesebb mozgatással a helyszínre tudjuk szállítani – magyarázta az osztályvezető.

A polgármester a kövek szállításának kapcsán hangsúlyozta, az idei költségvetés egyik prioritásaként a Kossuth utca rekonstrukciójának folytatását határozták meg. Ha a február 22-ei képviselő-testületi ülésen a városi büdzsé zöld utat kap, akkor megkezdődhet a kivitelezési munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárás.
-Most nagy biztonsággal csak a Rákóczi utcai kereszteződésig tartó szakaszra vonatkozó közbeszerzést tudjuk kiírni, így két szakaszra bontva folytatódhat a rekonstrukció.

Dr. Áldozó Tamás bízik abban, hogy még ennek a munkának a befejezése előtt, kiírhatják a közbeszerzési felhívást a Deák Ferenc utcáig tartó szakasz kivitelezésére is. 
A legoptimistább verzió szerint, a kivitelezési munkák április elején kezdődhetnek meg.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: