Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Érkeznek az adós csekkek

Huszár Hajnal | 2024.02.29.

Hamarosan elérkezik a helyi adók első félévi összegének befizetési határideje – hívta fel a figyelmet Szalai Krisztina, a polgármesteri hivatal gazdasági osztályának vezetője. Március 18-ig a magánszemélyek kommunális adóját, az építményadót, a telekadót és a helyi iparűzési adót kell befizetni az önkormányzat számára.


A legtöbb adóalanya a kommunális adónak van városunkban, körülbelül 13 ezer magánszemélyt érint ez a fizetési kötelezettség. Az osztályvezető közölte, a magánszemélyek számára a posta már megkezdte az értesítők kiküldését, legkésőbb a jövő hét elejéig mindenkinek meg kell kapnia a küldeményt, aki nem kötelezett elektronikus kapcsolattartásra. A borítékban egy egyenlegközlő dokumentumot és két csekket találnak az ügyfelek, hiszen a második félévi adó befizetéséhez is most küldik meg a postautalványt.
-Arra kérjük az adózókat, ha jövő hét elejéig nem kapják meg a befizetéshez szükséges csekket, fáradjanak be a polgármesteri hivatal adóügyi csoportjához, ahol biztosítjuk a bizonylatot – mondta Szalai Krisztina.

Azt is javasolta, hogy az ügyfélkapuval rendelkező adózók kérjék az elektronikus kapcsolattartást az adóügyi csoportnál, hiszen sokan a kiküldött csekk ellenére is átutalással fizetnek, nekik mindenképpen könnyebb, kényelmesebb lenne, ha az egyenlegközlőt elektronikusan kapnák meg.

A kommunális adó megfizetése alól idén is van mentesség, a kérelmet szintén az adóügyi csoportnál lehet intézni. Az adó megfizetése alól azok az egyedülélő nyugdíjasok mentesülnek, akiknek a jövedelme nem éri el a 142.500 forint, ők március 31-ig nyújthatják be kérelmüket.

Az elektronikus kapcsolattartásra kötelezett adózók várhatóan a jövő héten kapják meg a tárhelyükre a fizetési értesítőket, amelyek alapján teljesíthetik befizetési kötelezettségüket.
A helyi adók a meghatározott szabályok szerint csekken, utalással és elektronikus úton is befizethetők. 
Fontos tudni azt is, hogy 2024-ben városunkban sem az adónemekben, sem az adó mértékében nem történt változás. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: