Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - GAZDASÁG

Érkeznek az adószámla-értesítők

Molnár Anett | 2023.09.28.

Elkezdte kiküldeni az adószámla-értesítőket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.  Akinek van ügyfélkapus elérhetősége, a tárhelyén megtalálja a dokumentumot. 

Ha valakinek nincs elektronikus hozzáférése, számára postán küldik majd az értesítőt – hívja fel a figyelmet közleményében a Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság. 

Adószámla-egyenlegéről csak az kap értesítést, akinek ötezer forintnál több tartozása vagy ezer forintnál több túlfizetése van, illetve, ha 2022-re késedelmi pótléka keletkezett. 
Akinek tartozása van, legegyszerűbben az Ügyfélportálon fizetheti meg az összeget. Ehhez előbb be kell lépni a felületre, majd a kezdőoldalon található adószámla egyenlegnél a Bővebb információra kattintva lehet lekérdezni az adószámlát, ezt követően a „Hátralék rendezés” gombra kattintva indítható is a fizetés. Természetesen az összeg banki átutalással is rendezhető, de befizethető csekken vagy akár a NAV ügyfélszolgálatain bankkártyával. Csekket a 1819-es ingyenesen hívható NAV Infóvonal 3-as menüpontjában lehet igényelni. Fontos, hogy utalásnál a közlemény rovatban tüntessük fel az adóazonosító jelünket. 

A túlfizetés kiutalása vagy tartozásra átvezetése nem automatikus. Azt az Átvezetési és kiutalási kérelem (ATVUT17) elnevezésű űrlapon lehet kérni, amely szintén elérhető az Ügyfélportálról. 

Ha nem boldogulunk az adószámlánk értelmezésével, segítséget kérhetünk a NAV 1819-es Infovonalán. Itt általános kérdésekben segítenek. Ha konkrét ügyet szeretnénk intézni, akkor ügyfél-azonosító szám megadására van szükség. Ez legegyszerűbben az ONYA-ban igényelhető a TEL-nyomtatványon, ennek menetéről elérhető a NAV honlapján egy részletes útmutató. 

 

Fotó: Storyblocks.com

 


 • Friss hírünk
  Videó
  Múltidéző

  Múltidéző 2023.11.30.

  Események ezen a napon a következő évekből: 2000, 2004, 2010, 2011

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: