Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Érkeznek az értesítők

Huszár Hajnal | 2024.04.15.

A héten megérkeznek a választópolgárokhoz a választási értesítők, a dokumentumot a Nemzeti Választási Iroda postázza április 19-ig. Az értesítőt minden választópolgárnak meg kell kapnia, aki április 3-án választójoggal rendelkezett és szerepelt a szavazóköri névjegyzékben – tájékoztatott a Médiacentrum megkeresésére dr. Nagy Krisztina. A Helyi Választási Iroda vezetője azt javasolta, hogy mindenki olvassa el figyelmesen a dokumentumot, hiszen abban megtalálja a szavazásra vonatkozó fontos információkat, köztük a szavazás pontos helyét. 

-Aki nem kap értesítőt, kérjük keresse fel a Helyi Választási Irodát itt a polgármesteri hivatal első emeletén, ahol kérheti a dokumentum pótlását – közölte.
Mint mondta, a névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek intézése is az irodában történhet, így az átjelentkezés és a mozgóurna igénylése, de ezeket a kérelmeket kényelmesen, otthonról interneten keresztül is gyorsan benyújthatják a választópolgárok az ügyfélkapun keresztül.

-A választási kampány április 20-án kezdődik, ettől a naptól van lehetősége a jelölő szervezeteknek és független jelölteknek az ajánlóíveket megkérni – hívta fel a figyelmet, emlékeztetve, június 9-én két választás zajlik majd hazánkban: az Európai Parlament tagjairól és az önkormányzati választáson a polgármester, az önkormányzati képviselők személyéről, a nemzetiségi önkormányzatok tagjairól, valamint a vármegyei közgyűlés listáiról szavazhatnak a választópolgárok.

Hangsúlyozta, a választásokkal kapcsolatos információkat a helyi sajtóban és a város honlapján is közzéteszik a következő hetekben, de érdemes a valasztas.hu weboldalt is felkeresni a szavazással kapcsolatos tudnivalókért.
 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: