Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Fellélegezhetnek a többgenerációs családi házban élők

Molnár Anett | 2022.09.23.

A többgenerációs családi házban élők is jogosultak lehetnek az átlagfogyasztás mértékéig a rezsicsökkentett gázárra, tehát nem egy fogyasztóként tekint rájuk a szolgáltató. Így nem a közös mérőre, hanem lakásonként, ők is olcsóbban kaphatják a gázt.

Ehhez azonban a jegyzőtől kell kérniük az egy fogyasztó alatti külön háztartás igazolását, és a kiállított hatósági bizonyítványt továbbítaniuk kell a gázszolgáltatóhoz. Így közös mérőóra esetén is annyiszor jár a kedvezményes gázmennyiség, ahány lakás az igazolásban szerepel. Hatósági bizonyítvány nélkül az egy mérőórára járó rezsicsökkentett mennyiséget veszik figyelembe a számlázáskor.

Ha ingatlanunk nem minősül társasháznak vagy lakásszövetkezetnek és több, de legfeljebb 4 lakás található benne, családi fogyasztói közösségről beszélhetünk. Ebben az esetben kérhetjük a szolgáltatótól a többletmennyiséget. Tehát ha közös a mérőnk, de ilyen ingatlanban élünk, évente lakásonként 1729 köbméterig kedvezményes áron kaphatjuk a gázt. Mindezt akkor, ha beszerezzük a hatósági bizonyítványt.

Pápán a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Osztálya végzi az okmánnyal kapcsolatos ügyintézést.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: