Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KÖZÉLET

Helyi politikusok az Agrárexpón

Pintér-Papp Eszter | 2022.05.14.

A Pápai Expó és Agrárpiknik az idei évben jubilál, hiszen 25. alkalommal rendezik meg az elmúlt évben alapos ráncfelvarráson átesett programot. A pápaiak által csak agrárexpóként emlegetett rendezvény mára az egyik legjelentősebb helyi nagyrendezvénnyé vált, amely évről évre látogatók ezreit vonzza. A Médiacentrum a negyedszázados jubileum kapcsán dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőt és dr. Áldozó Tamás polgármestert kérdezte a rendezvényről.

Dr. Kovács Zoltán úgy fogalmazott, 25 évvel ezelőtt csak reménykedhettek abban, hogy az akkor első alkalommal megrendezett agrárexpó ilyen jelentős programmá növi ki magát. – Nagy ugrás volt ez akkoriban. Nem sokkal a rendszerváltás után kezdte el szervezni a rendezvényt a város és az agrárkamara abból adódóan, hogy Pápa környéke egy agrárrégió. Akkoriban voltak tradicionális, nagy kiállítások és vásárok, például Bábolnán. Nekünk konkurálni is kellett ezekkel és valami újat is kellett nyújtanunk – emlékezett vissza a kezdetekre a képviselő, aki arról is szólt, hogy az elmúlt másfél évtizedben többször átalakult a rendezvény, új arculatot kapott és az időpontja is változott. A legutóbbi arculatváltással a fiatalokat célozták meg a szervezők, ami azért fontos, mert Pápán van egy szakképző intézmény, ahol az ifjúság megtanulhatja a szakmai alapokat és a térségben sok családi gazdaság van, ahol kamatoztatni tudják az itt tanultakat. Dr. Kovács Zoltán arról is szólt, hogy a pápai agrárexpó erőssége az is, hogy a szakmaiság mellett olyan családi programokat is szerveznek, melyek vonzóak a környéken élők számára, így valóban minden évben több ezer látogatót vonz a rendezvény. A térség országgyűlési képviselője a Pápa környéki gazdálkodók helyzetéről szólva úgy fogalmazott, a kamara aktív tevékenységének és a falugazdászoknak köszönhetően elképesztő fejlődésről lehet beszámolni, nagyon fontos eszközfejlesztésekre volt lehetőség, kiépült a jégkárelhárító rendszer és nagyon fontosak voltak a Magyar Falu Program fejlesztései is. Így a vidék jelentős előrelépésről adhat számot az elmúlt tíz esztendő után.

– Jó látni, hogy ez a rendezvény képes volt arra, hogy megújuljon, hogy ismét más karaktert mutasson be az agráriumból, egy olyan arcot, ami sokak számára vonzó és sokakat elhívott Pápára – hangsúlyozta dr. Áldozó Tamás, majd úgy fogalmazott, örül annak, hogy a szakképzésből az ország számos pontjáról szervezetten érkeztek fiatalok a rendezvényre. – Mi nagyon szeretjük az agrárexpót, mert ez egy olyan rendezvény, melynek külső támogatói vagyunk, de a szervezés felelőssége, az időjárásfelelőssel való egyeztetéstől kezdve a biztonsági intézkedésekig mind másé. Azt gondolom, hogy a pápaiak szeretik ezt a rendezvényt, ami a szokásos nagy tavaszi városi programok egyike, az elsők között van az évben, amikor lehetőség nyílik arra, hogy a szabadban, egy jó rendezvényen lehet találkozni régen látott ismerősökkel, el lehet hozni a gyerekeket játszani, így szerintem ez egy igazán jó buli – mondta a polgármester. 

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: