Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
HAZÁNK - GAZDASÁG

Így alakulnak az üzemanyagárak hazánkban

Varga Rebeka | 2023.10.26.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hivatalában fogadta a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a MOL képviselőit. A felek korábban abban állapodtak meg, hogy havi rendszerességgel megvizsgálják az üzemanyagárak nemzetközi és hazai alakulását, valamint a kapcsolódó nemzetközi eseményeket, folyamatokat. – írja közleményében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium.

A miniszter hangsúlyozta, a kormány az üzemanyagárak moderálására törekszik. Nagy Márton azt is kiemelte, ez versenyképességi kérdés, hiszen az üzemanyagárak többek közt a szállítási költségeken keresztül már rövidtávon is beépülnek az árakba.

A közlemény szerint a gazdaságfejlesztési miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt egy hónapban a hazai üzemanyagárak versenyképesebbé váltak, hiszen a korábban tapasztalt átlagosan 660 forintos benzin és 681 forintos gázolaj árhoz képest jelenleg átlagosan a benzin ára 603 forintra, míg a gázolaj ára 650 forintra mérséklődött, ezzel összességben 57 forinttal lett olcsóbb a benzin és 31 forinttal a gázolaj ára.

A holtankoljak.hu weboldal szerint október utolsó péntekén a benzin ára várhatóan 5 forinttal emelkedik majd, míg a gázolajért bruttó 3 forinttal kell majd kevesebbet fizetni. Így a 95-ös benzin literenkénti ára átlagosan 608 forint lesz, a gázolajé pedig 647 forint.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: